mars 10, 2018 - 7:01 f m

Zebastian Modins premiär gav mersmak

Zebastian Modin inledde Paralympics för Sveriges del med en 7:e plats i skidskyttet. ”Huvudsyftet var att få en genomkörare och det fick jag”, säger han efter loppet.

Inför lördagens skidskytte handlade snacket mer om att Zebastian skulle få en ordentlig genomkörare inför måndagens 20 kilometer i längdspåret, men visst fanns där en liten medaljförhoppning. Under säsongen har dessvärre skyttet inte stämt för den snabbe svensken som enligt träffprocenten träffar varannat skott.

Sällan har statistiken slagit så rätt som under dagens premiär på Alpensia Biathlon Centre där Modin träffade just fem av tio skott.

– Det var varken bra eller dåligt. Med tanke på hur jag har skjutit innan i år kan man inte räkna med mer än vad et var idag. Dock hoppas jag på en extra boost inför måndagen rent skidmässigt.

Och visst svarade kroppen. Han hade en av de snabbaste åktiderna trots att han höll igen något.

– Jag ger ganska bra i åkningen och känner mig stabil och hade haft lite att plocka av om det hade handlat om medalj. Nu handlar det om att skruva upp det lite extra.

Har du en positiv eller negativ känsla inför måndagen?
– Den är lite positiv ändå. Det är klart att man inte kan vara superglad efter fem bom och drygt två minuter efter vinnaren men utgår man från huvudsyftet med loppet så tyckte jag att det var bra.

Hur laddar du inför måndag?
– Nu blir det nedvarvning här och sen hem för att ta det lugnt ikväll. Imorgon blir det ett lättare pass för att sedan ladda om och gå på det på måndag.

Nyhetsarkiv