januari 17, 2019 - 12:23 f m

Zebastian Modin tar full pott på hemmaplan

Med segertiden 2:59.19 och en marginal på 9,50 sekunder till tvåan, tog Zebastian Modin ännu en övertygande seger i det sista loppet under världscupen på hemmaplan i Östersund. – Jag är där jag vill vara en månad innan VM. Där hoppas jag på medalj, men allt kan hända när du tävlar i skidor, säger Modin.

Det har varit tydligt i samtliga lopp att Modin gått för segern från första stavtaget med guiden Jerry Ahrlin under de tidigare längd-loppen. Ingen skillnad idag när Emil Jönsson gjorde sprintpremiär som guide i para-längdskid sammanhang.

– Det finns ingen bättre träning för oss eller idag som för mig och Emil än detta. Vi får till det väldigt bra och har en del läropengar idag, igår och nu på fredag. Men ta inte ut för mycket av dethär, än vad som väntar om en månad.

Tvåa i loppen blev – precis som i övriga av klassens längdskidlopp i Östersund – norrmannen Eirik Bye.

Om en månad – på VM i Kanada – väntar konkurrenten Brian McKeever. Åkaren som länge ansets vara störst inom sportenm, som utsett Modin till sin största rival och som Zebastian Modin besegrade för första gången någonsin strax före jul. Ska svensken lyckas besegra honom på nytt en månad?

– Så är ju tanken. Det hade varit väldigt fint att göra det på hans hemmaplan, men jag tar inte ut något i förskott.

Nyhetsarkiv