mars 23, 2021 - 3:54 e m

Zebastian Modin överlägsen: ”Det va stabilt”

Zebastian Modin dominerade från start till mål under tisdagens världscuptävling i finska Voukatti. Han vann med förkrossande 1:04.9 minuter över rivalen Brian McKeever.

Under tisdagens 7,5 kilometer klassiska världscuptävling i finska Voukatti körde Zebastian Modin in som överlägsen etta med en segermarginal på 1:04.9 minuter över Brian McKeever och ytterligare 20 sekunder ner till trean Yury Holub. 

– Det var stabilt från start till mål, vi hade fantastiska skidor och kroppen kändes inte super men pigg. Jag brukar göra bra lopp när jag är lite extra nervös inför och idag var en sån dag, säger Modin. 

Tre pallplatser på fyra lopp

Han åkte till världscuptävlingarna i finska Voukatti för att få veta hur han stod sig gentemot sina konkurrenter. Efter fyra tävlingar på fem dagar har Modin med två segrar, en andraplats och en fjärdeplats fått de svar han ville. 

– Det är väldigt skönt att vara här och tävla. Den inre drivkraften inför kommande säsong blir ännu större, jag känner att jag är med och kan vinna samtidigt som vi uppmärksammar de saker som behöver förbättras inför nästa säsong då vi både har VM och Paralympics, säger Modin. 

Resultat: 

Fredag 19/3 – 12,5 km – Tvåa
Lördag 20/3 – Sprint – Etta
Måndag 22/3 – 20 km – Fyra
Tisdag 23/3 – 7,5 km – Etta

Skidskytte på tur

Nu väntar en vilodag för Modin följt av två dagar med skidskytte. 

– Det ska bli kul och där är jag i en helt annan situation än med längdskidorna. I skidskyttet jobbar jag för att kunna bli konkurrenskraftig och det finns väldigt mycket att utveckla. Det är inspirerande på ett annat vis eftersom jag är i en annan typ av utvecklingsfas där. 

Tävlingsschema

Torsdag 25/3 – Skidskytte Sprint 

Fredag 26/3 – Skidskytte 12,5 km 

Nyhetsarkiv