januari 28, 2022 - 9:01 e m

Zebastian Modin fyra i tävlingscomebacken — “Glad över att äntligen vara tillbaka och tävla igen

Efter corona och missat VM var Zebastian Modin tillbaka i längdspåren när världscupen avgjordes på hemmaplan i Östersund. Då blev det tre hårda sprintlopp och en fjärdeplats till slut för Zebastian Modin och guide Emil Jönsson Haag.
— Det var väldigt jobbigt idag men jag är också väldigt glad över att äntligen vara tillbaka och tävla igen
, säger Modin efter finalen.

Zebastian Modin startade säsongen starkt med tre pallplaceringar under världscupspremiären i Canmore, Kanada, men den senaste månaden har 27-åringen kämpat i motvind. En krånglande höft under säsongen men framförallt Covid-19 har hämmat svensken i uppladdningen för Paralympics. Corona höll Modin borta från världsmästerskapen i Lillehammer i början av januari och istället fick siktet ställas om till de avslutande världscupstävlingarna på hemmaplan i Östersund.

Sagt och gjort. När sprinten skulle avgöras under fredagseftermiddagen stod Zebastian Modin och guide Emil Jönsson Haag i startfållan.

— Det var väldigt jobbigt idag men jag är också väldigt glad över att äntligen vara tillbaka och tävla igen, säger Modin efter sprinttävlingen.

Efter att kvalificerat sig till semifinal med tredje bästa tid gled Modin in över mållinjen som andra åkare i sitt semifinalheat. När finalen skulle avgöras stod den svenska duon med Modin och guide Jönsson Haag för en prestation som landade dom på en fjärdeplats.
— Det var mitt första riktigt hårda pass på över en månad så det klart att det känns som att det finns mer att hämta och jag liksom klarade inte av att behärska mjölksyran så bra, men med lite mer träning nu och en månad till drygt så hoppas jag att jag ska kunna vänja mig med det igen.

Vann gjorde Oleg Ponomarev från Ryssland framför sin landsman Stanislav Chokhlaev som tog silver och bronsmedaljören Nico Messinger från Tyskland.

På söndag är det dags för skidskyttets 6 kilometer och Modin har siktet inställt på att finnas med i startfältet, men allt hänger på hur kroppen känner sig.

— Det är planen, sen får vi se, säger Zebastian Modin.

Nyhetsarkiv