Längdskidåkaren Zebastian Modin in action under världscupen i Östersund.

februari 15, 2022 - 11:16 f m

Zebastian Modin: “Enda som räknas är medaljer” 

Trots oräkneliga motgångar ­under slut­etappen siktar Zebastian Modin mot nya framgångar i sitt fjärde spel.
– Det enda som räknas på den nivån jag har varit på är medaljer. Så är det bara. Jag är ointresserad av annat.

Modin öppnade säsongen starkt i Canmore, Kanada, med tre pallplaceringar i världscuppremiären: Tvåa och trea i längd och ytterligare en tredjeplacering i skidskytte. Resultaten kom trots att säsongen kantats av hinder som tvingat till omkastningar i originalplanen efter bland annat ett missat VM på grund av Covid-19. 

– Jag har haft en plan från maj 2021 men det har blivit väldigt mycket omkastningar i den. Jag har tappat mycket träning ute och fått ersätta det inne vilket varit tufft, tråkigt och lite av en osäkerhet.  

– Jag har hela tiden, förutom när jag hade corona och när höften var som värst, tränat väldigt bra. Det känns viktigt för det är inte så att jag inte har fått träna, jag har bara fått göra det på annat sätt, som att köra 15-20 timmar på rullskid-bandet i veckan. Det är inte upplägget jag hade hoppats på men jag har gjort det. 

Trots motgångarna har det mesta av träningen genomförts och målet om en medalj i Peking står fortfarande fast för ­Zebastian Modin som känner att den fysiska formen är på väg tillbaka. 

– Den är långt ifrån bra och verkligen inte där jag skulle vilja vara nu. Min räddning är att det känns som att det går sakta framåt. Hur bra det hinner bli får vi se. Jag hoppas men har inte för stora förhoppningar, säger han och fortsätter:

– Det här året har varit väldigt tufft – från att gå in i säsongen med ­målet att ta guld till känslan att det kan slå åt många håll. Det enda som ­räknas på den nivån jag har varit på är medaljer. Så är det bara. Jag är ointresserad av annat. Sedan får vi se vad som är realistiskt och vad jag är nöjd med när jag kommer därifrån, det kan jag inte veta nu.

>>Läs mer om den svenska truppen till Paralympics i Peking<<

Nyhetsarkiv