mars 2, 2018 - 2:52 e m

En sak som fattas – det Paralympiska guldet

Han har redan fyra Paralympiska medaljer i bagaget. Men saknar en – guldet.

Endast 23 år gammal gör Zebastian Modin sitt tredje Paralympiska spel. Han åker till PyeongChang med en stor portion erfarenhet trots att han är en av de yngsta i PyeongChang.

– Självklart kommer min erfarenhet från de tidigare gångerna betyda mycket för mig. Det är väldigt stor skillnad på Paralympics och VM eller en vanlig världscuptävling och nu vet jag vad som komma skall, säger han.

Modin är tveklöst Sveriges största medaljhopp i Sydkorea. Att det medför press är inget han störs av, tvärtom.

– Jag gillar när tävlingarna gäller något på riktigt, att få slåss om medaljer i ett Paralympics kan inte bli mer inspirerande. Jag har ett bra självförtroende efter att ha visat under säsongen att jag har en hög lägstanivå och presterar bra oavsett dag och lopp.

Är du inte nervös över huvud taget?
– Klart att jag är nervös, det ska man vara. Men inte nervös för att göra bort mig utan mer som att nu ska jag ut och “vinna skiten”.

Med den inställningen finns alla möjligheter i världen att 23-åringen kommer lyckas med det han aldrig gjort tidigare – att vinna guld i Paralympics.

Nyhetsarkiv