mars 21, 2019 - 4:00 e m

Pressmeddelande: Xavier Gonzalez avgår som IPC:s VD

Internationella Paralympiska Kommitténs VD Xavier Gonzalez avgår, skriver IPC i ett pressmeddelande.

Som en del av nästa steg i affärsutvecklingen tillkännagav Internationella paralympiska kommittén (IPC) under torsdagen den 21 mars avgången av sin verkställande direktör Xavier Gonzalez. Den 59-årige spanjoren gick med i IPC år 2002 och blev därefter kommitténs tillförordnade operativa chef. År 2004 utsågs han till VD och under sin tjänstgöring lyckades IPC utvecklas till en av de mest respekterade styrorganen i världssport.

Den som ersätter Gonzalez som tillförordnad VD är den tidigare paralympiern Dr. Mike Peters, som anslöt till IPC 2015 och som sedan 2018 varit operativ chef för kommittén.

I pressmeddelandet säger Xavier Gonzalez:

“Det har varit ett privilegium och en ära att ha tjänat IPC, den paralympiska organisationen och paraidrottare under de senaste 17 åren. Denna roll har inte bara varit ett jobb, utan även min passion och mitt liv som gett många minnesvärda och roliga, livsförändrande upplevelser.”

Jag är oerhört stolt över vad jag har hjälpt till med att leverera, med stöd från de enastående team av dedikerade nätverk av volontärer. Att få se utvecklingen av parasport och utvecklingen i det globala erkännandet av paraidrottare runt om i världen har varit fantastiskt. Paraidrottare ses idag som sportstjärnor som levererar fantastiska prestationer, någonting få trodde var möjligt för några år sedan.”

“Jag lämnar IPC i en mycket stark position, utrustad för att kunna ta nästa steg i utvecklingen. Jag önskar teamet under ledningen av Mike Peters allt det bästa i framtiden”

Gonzalez har under sin tid som VD rekryterat och utvecklat en stark ledningsgrupp som har ökat allmänhetens medvetenhet om IPC och parasporten, vilket har hjälpt till att förändra inställning och liv runt om i världen.

Gonzalez har även gjort framsteg i relationen mellan IPC och IOK (Internationella Olympiska Kommittén). Han var bland annat med och beslöt om det senaste IOK-IPC-avtalet som löper till och med 2032.

Innan Gonzalez anslöt till IPC var han en del av organisationsutskotten till de paralympiska spelen i Barcelona, Atlanta, Sydney och Salt Lake City.

Nyhetsarkiv