januari 13, 2022 - 11:18 f m

VM: Störtloppet skjuts fram

Vädret ställer till det i starten på VM. Störtloppet, som skulle blivit premiären för det alpina paralandslaget, skjuts fram till morgondagen (fredag).

På grund av väderförhållanden så har störtloppet, som skulle inlett VM på den alpina sidan, skjutits upp till fredag.
— Vi måste ställa in störtloppet idag på grund av väldigt mjuka snöförhållanden. Vi vill inte köra utan måste tänka på säkerheten som alltid. Istället kör vi imorgon och håller samma tider, säger Anja Skutelj, tävlingsledare, i ett uttalande.

Det är runt 7-10 grader varmt i Hafjell och av säkerhetsskäl väljer man därför att skjuta på starten till samma tid, klockan 10-00, fredag.

— Vi går nu och saltar och förbereder banan för imorgon och väntar på att temperaturerna förhoppningsvis går ner under kvällen och natten. Så tar vi nya tag imorgon bitti, säger tävlingsledare Anja Skutelj.

Med framflyttad start innebär det för svensk del att Aaron Lindström och Arvid Skoglund får vänta en dag till innan mästerskapet drar igång, ett mästerskap som blir Skoglunds VM-debut.

Svenskt i längdspåren

Däremot är det inte en dag utan svenskar i elden. För Arnt-Christian Furuberg väntar 10 km i längdspåren med start 13.00
Följ Furuberg live på Facebook eller Youtube.

Nyhetsarkiv