Anna Normann

oktober 15, 2019 - 12:27 e m

VM-guld till Anna Normann

Förra året tog hon silver på sitt första världsmästerskap. I år förvandlade hon medaljen till guld. Anna Normann är i världstoppen för att stanna.

“Jag var väldigt nervös”

Hon tog ledningen redan efter första skottet. Efter det släppte Anna Normann aldrig taget om guldmedaljen i R8, 50 meter. Med en slutpoäng på 453,7 var hon hela 1,8 poäng före tvåan Yunri Lee från Sydkorea och kunde börja fira redan innan sista skottet var avfyrat från sydkoreanskan. Trots den komfortabla segern hade svenskan fullt upp med att hålla nerverna i styr.
– Jag var väldigt nervös. Jag sköt bra men jag fick kämpa för det. Ingenting kändes lätt och jag fick kriga i varje position (knä, ligg och stå) för om något moment hade gått snett hade det nog förändrat allt. Så jag är glad att jag kunde hålla ihop det hela vägen, säger Anna Normann i en intervju via paralympics.org.

Bilder från finalen och prisceremoni i Sydney.


LÄS MER: Sverige tar sikte på VM-medaljerna

Nyhetsarkiv