februari 14, 2019 - 2:41 e m

VM-debutanten: ”Jag vill bli bäst i världen”

Nu på fredag går startskottet av VM i Para Nordic Skiing i Prince George i Kanada och Ante Furuberg gör sin VM-debut. Han ser fram emot mästerskapet samtidigt som han har sitt långsiktiga mål i baktanke.  

För tre år sen började 31-åriga Ante Furuberg från Falun med sitting skii för första gången och inom en månad gör han sin VM-debut i Kanada. Han tycker att det första mästerskapet känns lite speciellt och det väntas tufft motstånd då alla kommer vara med. Han menar på att när allt känns lite större än vanligt taggar det igång honom lite extra.

– Det är klart det är lite extra nervöst men samtidigt är det lite roligare. Jag blir lite mer taggad just när det är ett mästerskap och det är något jag sett fram emot en tid, säger Furuberg.

Förra året drabbades 31-åringen av en längre sjukvårdsperiod men nu känner han att han har hittat tillbaka till formen igen. Hans senaste tävling var världscupen på hemmaplan i Östersund där han kände att han var i pigg och att kroppen svarade honom bra.

– Kurvan går fortfarande uppåt så det är skönt, säger Ante Furuberg.

Han förklarar att i år har han inga resultatmål utan att han ser det är som ett uppbyggnadsår där han får träna på att tävla mer.

– Jag vill hitta bra teknik och tryck i de tekniskt svåra partierna och träna på vissa saker under tävling. Sen är det klart när jag väl står där på startlinjen är det ju självklart att jag vill vinna, säger Ante Furuberg.

31-åringen har ett långsiktigt mål och det är Paralympics 2022 i Peking i Kina. Där vill han kunna slåss om medaljerna och bli bäst i världen.

– Jag vill vinna guld på Paralympics, jag vill ta den ädlaste valören, säger Furuberg.

Han menar på att det kan låta kaxigt men det är den inställningen han måste ha för att bli bäst. Hans förutsättningar är goda, förbundet har backat upp med resurser och dem har ett bra team som tillsammans gjort en långsiktig plan för att kunna vara med om medaljfighten

 

Hela intervjun med Ante Furuberg.

Nyhetsarkiv