mars 9, 2020 - 2:56 e m

VM-brons efter rysare mot Kina

Sverige med Zandra Reppe, Kicki Ulander, Ronny Persson, Mats-Ola Engborg och Viljo Petersson Dahl vann rysaren mot Kina med 5-2 och tog ett imponerade VM-brons vid VM i Wetzikon, Schweiz.

Matchen avgjordes efter skiljeomgång där Sverige lyckades stjäla poäng för slutseger. 

– Jag är mållös just nu eftersom en väldigt lång resa. Vi har kämpat sedan 2015 för att komma tillbaka från B-divisionen och vi kom in i turneringen som underdogs. Jag är så nöjd med hur vi hanterade situationen idag, speciellt med tanke på den tuffa förlusten igår. Vi hade tålamod i en väldigt defensiv match och det gav utdelning, säger Ronny Persson efter bronstriumfen.

Kampen om bronset blev en defensiv tillställning med läget 1-1 efter sjätte omgången och 2-2 efter de åtta ordinarie omgångarna. Kina hade fördelen av sista sten i skiljeomgången men Sverige pressade och byggde bra läge inför avgörandet. Och när Kina missade med sisten stenen var saken klar. Brons till Sverige och den första medaljen för Sverige vid A-VM sedan 2013.

– Medaljen är ett bevis på att vi närmar oss topplagen. Vi är tillbaka till rullstolscurlingens ”finrum” och planerar på att stanna där, säger Ronny Persson till SVT Sport.

VM-guldet gick till Ryssland som vann finalen mot Kanada. 

Nyhetsarkiv