augusti 13, 2018 - 4:04 e m

VM – Boccians största tävling

Världens största Boccia-turnering är i full gång i Liverpool, England. Med fyra lag och tolv spelare fler än under Paralympic är Boccia-VM den största turneringen inom sporten.
– Detta är Boccians absolut största tävling. En väldigt bra tävling och väldigt bra motstånd. Säger förbundskapten Ingrid Hansson.

Inför VM spelades en turnering i Portugal, där man fick känna på ca 75 procent av VM-motståndarnas spel. En tävling där resultaten inte gick Sveriges väg men där spelet ändå kändes rätt.
– Vi kunde se vart vi låg. Resultatmässigt var vi inte där, men spelet var där. Dock räckte det inte, så det är väl det vi jobbat på senaste månaden. Att vi ska vara där i spelet också.

Maria Bjurström inledde VM med match mot världstvåan, Jamie McCowan från Storbritannien. Trots förlust är förbundskapten Ingrid Hansson är väldigt nöjd med första matchen.
– Maria var verkligen med och hade världstvåan på häng. Hon spelade jättebra Boccia!
Under andra matchen kommer Maria in fel i andra utkastet, vilket tyvärr kostade henne matchen. Under måndagen spelas den sista matchen i singelspel för Maria.
– Hon har chansen att avsluta turneringen på ett bra sätt individuellt. Sa Ingrid Hansson innan matchen.

Efter de individuella matcherna är det dags för partävlingen. Där väntar en tuff grupp, men inte omöjlig.
– Vi har tittat på grupperna och konstaterat att det är ingen lätt grupp vi hamnat i. Korea, Hongkong och Belgien blir tuffa matcher med det känns inte omöjligt. Ettan och tvåan i varje grupp går vidare, det gäller att bita ihop och vara med där uppe på andraplatsen. Påpekar förbundskaptenen.

Nyhetsarkiv