Zebastian Modin vann förra årets världscup stort

mars 20, 2019 - 11:52 f m

Zebastian Modin vinner världscupen

Sista världscupstävlingen fick ställas in för Modin. Trots det står Zebastian Modin som vinnare av världscupen när alla tävlingar är genomförda.

Zebastian Modin fortsätter att räkna in segrar på vinstkontot. Vinst i världscupen i längdskidor säkrades efter helgens tävlingar i Japan, en tävling som “Zebben” fick följa hemifrån Sverige.

– Det var så klart tråkigt att inte kunna delta, men jag släppte det ganska snabbt. Det var ju redan klart vart jag skulle komma i världscupen, säger Zebastian Modin.

Sjukdom hos guiden Jerry Ahrlin gjorde att Modin inte kunde åka till Japan och delta i den sista världscupstävlingen. Att Modin kunde fira segern utan att delta, ser han som ett positivt kvitto på de tidigare prestationerna under säsongen.

– Det känns självklart bra att stå som vinnare. Det visar att jag haft en hög och jämn nivå under alla tävlingar jag kört. Ett kvitto på att jag kan hålla en hög och jämn nivå, säger Modin.

Nu ligger fokus på framtiden hos “Zebben”. Ett team ska svetsas ihop, en organisation ska sättas och ekonomin ska planeras inför nästa säsong.

– Vi måste kolla med alla som har varit med under året var de står och kanske få in någon mer i teamet. Det är både organisatoriskt och ekonomiskt som det måste fungera även nästa år, säger Modin.

– Det är lite mindre tävlingar nästa år. Sedan kommer VM 2021 och ett Paralympics 2022, så det är de tävlingarna jag siktar mot just nu.

Nyhetsarkiv