augusti 6, 2018 - 1:21 e m

Vinst för Sverige efter tuff start i rullstolsrugby-VM

Efter en tuff start på VM tog Sverige idag sin första seger i rullstolsrugby-VM.

Rullstolsrugby-VM är i full gång nere i Sidney, Australien. Sverige inledde mästerskapet mot Danmark, där det blev en knapp förlust med 53-57. Tidigt under måndagsmorgonen svensk tid spelades match mot världsettan Australien, som var för starka för Sverige. Förlust med 71-38.

 Två matcher under samma dag, 18.30 (10.30) lokal tid var det dags igen. Det gällde att snabbt ladda om då Irland stod för motståndet. En match där Sverige utifrån världsrankingen, Irland rankade 19:e och Sverige 6:e, på förhand hade stor chans att vinna.
Under matchens första halvlek turades lagen om ledningen och gick till paus med lika på tavlan. I andra delen av matchen får Sverige ett litet ryck och håller där efter ledningen matchen igenom. Sverige tar sina första poäng i VM efter vinst med 52-47 mot Irland.

Nu väntar match mot Japan som vunnit sina två inledande matcher mot Nya Zeeland och Irland. Ett Japan som är rankade fyra i världen men som med rätt spel från Sveriges sida inte känns omöjliga.

–  Även om dom ofta vinner med stora siffror, känns det som att det mycket hänger på oss. Att vi kanske tröttnar, gör fel. Vi spelar väldigt bra och det känns som att det går, men vi har inte bevisat det riktigt. Sa Stefan Jansson, om Japan, inför VM.

Matchen startar 16.00 lokal tid, det vill säga kl.08.00 svensk tid. Följ matchen live här.

 

 

Nyhetsarkiv