mars 19, 2019 - 10:02 e m

“Allting har varit en sån otrolig upplevelse”

Ebba Einarsson blev den första deltagaren att få lämna Vinnarskallar. Efter en tuff duell mot Lina Watz, fick till slut 19-åringen se sig besegrad i sumobrottningen.

Det blev en tuff duell mellan Ebba Einarsson och Lina Watz i den första elimineringsduellen i Vinnarskallar. Efter att tävlingsparet Niclas Rodhborn och Lina Watz vunnit triathlontävlingen, vann de även fördelen att få bestämma i vilken gren de ville möta Andreas Neuman och Ebba Einarsson. Där Lina Watz valde grenen “sumobrottning”.

– Det är väl ganska självklart vad vi väljer. Det kändes som att vi kunnat bestämt oss på plats, sa Lina Watz i programmet.

Väl under elimineringsduellen skulle de två duellanterna försöka knuffa ut den andra ur den fyra diameter stora ringen, med en rullstol. Där den som var kvar i ringen, även var kvar i Vinnarskallar.

– Det är klart att man blir lite extra nervös när man inser att det blir på allvar. Det är lite spänt och det är en annorlunda stämning i huset, sa Ebba Einarsson innan duellen.

Väl i ringen blev det en rejäl kamp i styrka och uthållning. Där båda duellanterna visade upp en rejäl vinnarskalle. Tillslut blev det Lina Watz som drog det längsta strået och kunde knuffa ut Ebba Einarsson.

– Fy fan vad du kämpade bra. Jag är så jävla imponerad av dig, sa Watz direkt efter duellen.

Därmed blev Einarsson den första deltagaren att lämna tävlingen.

– Allting har varit en sån otrolig upplevelse. Det är en ära att få vara en av åtta som har fått varit med. Det jag kommer att ta med mig är att aldrig sluta kämpa och det tror jag att jag bevisade i duellen, sa Einarsson.

I och med segern i duellen kommer Lina Watz att få bilda par med den som vinner i duellen mellan Neuman och Rodhborn.


Läs mer:

Ebba Einarsson berättar sin livshistoria

Ebba Einarsson om att vara med i Vinnarskallar

Watz tog ut sig fullständigt – fördes med ambulans till sjukhus

Nyhetsarkiv