juli 5, 2019 - 2:25 e m

Viktig vinst i USA

De svenska goalball-herrarna har vänt trenden de inledde den internationella kvalturneringen i goalball med. Laget tog första vinsten i matchen mot Argentina som slutade 7-4 till svensk fördel. 

Efter två förluster i inledningen av turneringen som spelas i Fort Wayne, USA, var svenskarna det laget med flest mål när slutsignalen ljöd i match tre.
– Vi har många bra stunder som lag under denna matchen men slutsignalen är alltid det bästa med matcherna när man vinner. Säger Olof Ryberg under en intervju med IBSA efter matchen.

Matchen mot Argentina var något av en måstematch för Sverige för att de ens ska ha en chans på slutspel, och på så sätt få spela om de två finalplaster som innebär kvalificering till Paralympics i Tokyo 2020.
Efter vinsten återstår nu tre gruppspelsmatcher, först mot Tjeckien den 5 juli. Sedan två matcher den 6 juli, först mot Kanada och sista gruppspelsmatchen går mot Grekland. Tre matcher som blir viktiga för Sverige att plocka poäng i för att knipa en topp fyra placering i gruppen och på så sätt ta sig till första steget mot kvalplatsen -kvartsfinal.

Matcherna går att följa via livesändning här

Kommande matcher
5/7 15:00 Sverige – Tjeckien
6/7 15:00 Sverige – Kanada
6/7 23:45 Sverige – Grekland

Nyhetsarkiv