oktober 22, 2018 - 11:31 f m

”Vi är redan revanschsugna”

Sverige tar med sig ett silver, ett brons och framförallt en rejäl portion med revanschlusta från världsmästerskapen i Slovenien. ”Detta höjer motivationen ytterligare inför Tokyo 2020”, säger Daniel Ellermann.

En tredjedel av den svenska truppen åker hem med medaljer runt halsen efter att VM i parabordtennis avgjort i mitten på oktober. Trots det är det en förbundskapten som redan nu är revanschsugen inför kommande mästerskap.
– Ja vi har verkligen inte haft bollarna med oss det här mästerskapet. Två medaljer var väl något typ av minimimål innan vi åkte hit och jag vet att det är många i truppen som redan nu är sugna på revansch.

Damerna dominerade
Det var de Sveriges två kvinnliga representanter, Ingela Lundbäck och Anna-Carin Ahlquist, som såg till att ta Sverige upp på podiet. Främst var det Ingela som överraskade mest efter en lång tids skadebekymmer och noll matcher på kontot sedan Paralympics i Rio 2016.
– Det är den största positiva överraskningen här nere. Ingela har varit skadad i en axel och att hon fram till finalen inte förlorade ett enda set är mer än imponerande, säger förbundskaptenen Ellermann.

Sveriges andra medalj var av det bittrare slaget. Anna-Carin Ahlquist åkte till Slovenien med andra valörer än brons i tankarna.
– Ja det är fel sort som hänger runt halsen. Jag hade hoppats på att få spela om guldet, det är tungt, säger en besviken bronsmedaljör efter prisceremonin.

Tungt för herrarna
För de svenska herrarna gick det desto tyngre. VM-debutanten, Daniel Gustafsson, förlorade sina två första matcher och åkte därmed ut i gruppspelet. Detsamma gällde Linus Karlsson. Emil Andersson och Alexander Öhgren tog sig till slutspel men nådde inte längre än till kvartsfinal.

– Både Emil och Alex spelar bra och där är det otroligt små marginaler som avgör. Emil möter den regerande mästaren från de två tidigare Paralympics och pressar honom hela vägen. Vad det gäller Daniel och Linus så var det ett VM där det liksom aldrig riktigt lyfte. Daniels andra match är väldigt bra och han har matchboll vid ställning 2-0, hade han vunnit den med 3-0 hade han varit vidare, säger Daniel Ellermann.

Trots den skrala medaljskörden är det en positiv förbundskapten som lämnar Celje och Slovenien.
– Det här sporrar oss ytterligare inför Tokyo 2020 som är vårt stora mål och då kommer flera att ta revansch.

Fakta
Ingela Lundbäck – silver
Anna-Carin Ahlquist – brons
Emil Andersson – kvartsfinal
Alexander Öhgren – kvartsfinal
Linus Karlsson – ut i gruppen
Daniel Gustafsson – ut i gruppen

Nyhetsarkiv