Arvid Skoglund

Det var vid 7-års ålder som Arvid började åka skidor. I början mest för att prova på en sport, men efter att ha åkt i några år och till och med börjat tävla bestämde sig Arvid för att satsa. Sedan dess har det bara blivit roligare och roligare.

Säsongen 2021/22 har kommit med flera karriärsbästa placeringar. Under världscupen på hemmaplan i Åre placerade sig Skoglund på niondeplats i storslalomen och under VM i Lillehammer blev det personbästa i ranking under slalomen.
Formkurvan pekar uppåt för 18-åringen som visar att han inte är så långt efter sina konkurrenter och att här finns potential för framtiden.

På spelen i Peking var debutanten Skoglund yngst i den svenska truppen med sina 18 år.
På plats i Peking kom debuten i Paralympics i fartgrenen störtlopp och det blev en 26e plats för Skoglund. I super-G vad Arvid en av nio åkare i den stående klassen som körde ut.
Men 18-åringen kom snabbt tillbaka när kombination stod på schemat. Då tog Skoglund revansch från urkörningen under gårdagens Super-G-tävling. Sedan körde 18-åringen upp sig från 23:e till 19:e plats med sitt slalom-åk.
I storslalom kom andra utkörningen och på sista tävlingen – Slalom slog Skoglund till med karriärens bästa placering från ett Paralympics: I sitt sista framträdande från sitt första Paralympiska spel gick Arvid Skoglund i mål efter två säkra åk på tiden 1.46.07, och körde därmed upp sig från 22a plats till 15e.

Skoglund kör klass stående LW6-8.2. Åkarna i LW6/8-2 påverkas till en lägre grad i sin rörlighet av ena armen eller saknar del av armen nedanför armbågen. Främst berör detta åkningen i starten av racet, då åkarna endast kör med en stav.

Fakta om Arvid Skoglund:

Namn: Arvid Erik Skoglund
Född: 2003-06-24
Bostadsort: Hudviksvall
Idrott: Alpint
Klass: Stående, LW6-8.2
Klubb: IF Hudvik Alpint
Främsta meriter: 2:a och 3:a i Super-G.- Europacupen, 9:e plats storslalom VC.
VM 2022. Paralympics i Peking 2022.

Funktionsnedsättning: Poland’s syndrom. Påverkar Arvids högra sida.

Sociala medier:
instagram: arvid_skoglund