Aaron Lindström

Gjorde vid 21-års ålder sitt andra Paralympics när vinterspelen avgjordes i Peking 2022.

Aaron Lindström är ett av Sveriges riktigt stora framtidshopp inom alpin skidåkning och var redan som 17-åring uppe på världscup-pallen med en andraplats, 2017/2018. Senare samma säsong gjorde han debut i Paralympics när spelen avgjordes i PeyongChang och var där han blev sjua.
Själv beskriver han sig som extremt målmedveten och träningsvillig och kommer göra allt i sin makt för att bli en av de absolut bästa alpina skidåkarna i världen.

Lindström har sedan sitt genombrott fortsatt ta pallplatser i världscupen och är nu stommen i ett av världens mest lovande landslag. I december 2021 rankas Lindström vara topp 10 i världen inom storslalom, 15 i störtlopp, och topp 25 i slalom. 

Under spelen i Peking 2022 startade Aaron Lindström med ett superåk på öppningsdagen och körde hem sjätteplatsen i störtlopp. För Aaron var det karriärens bästa resultat i störtlopp någonsin.
I Super-G var Lindström den enda 100 procentiga åkaren som placerade sig topp tio i Super-G. Svensken la ner ytterligare ett fint åk utan några större misstag, men de ledande tiderna var snäppet bättre och 21-åringen från Skövde körde in på en nionde plats. Med en hundradel petades sedan Lindström ner till tiondeplatsen av Finlands Santeri Kiiveri.

I superkombination (alpin kombination) låg Aaron tia efter Super-G och körde upp sig till sjunde plats efter ett slalom åk som hade startfältets åttonde bästa tid.
Aaron Lindström avslutade spelen med två urkörningar. Först i storslalomens första åk och sedan i slalomen på spelets sista dag. Lidström låg 12:a efter slalomens första åk, sex sekunder bakom ledande Arthur Bauchet, och gick ut hårt i andra. Det började bra för Lindström som drygade ut sin ledning och såg ut att klättra i placeringarna , men 21-åringen från Skövde kanske gick ut för hårt, det slutade nämligen i en urkörning istället för målgång.

Aaron Lindström har en funktionsnedsättning som kallas dysmeli, vilket innebär att han saknar hand och underarm på vänster sida. Det i sig klassar in Lindström i LW 6/8-2.

Klass: LW6/8-2

Åkarna i LW6/8-2 påverkas till en lägre grad i sin rörlighet av ena armen eller saknar del av armen nedanför armbågen. Främst berör detta åkningen i starten av racet, då åkarna endast kör med en stav.

Följ Aaron via hans Facebook-sida: Aaron Lindström – Alpine Athlete 

Fakta om Aaron

Idrott: Alpin skidåkning
Klubb: SK Vitesse
Födelseår: 2000
Ort: Skövde
Tränare: Henrik Bergqvist
Meriter: Paralympics i PyeongChang 2018, 2:a i världscupen, 7a störtlopp Paralympics i Peking 2022.