september 18, 2019 - 1:07 e m

UNIQLO satsar på hållbara kläder för Sveriges Paralympier

UNIQLO kommer under fyra år att förse Sveriges elit med kläder under spel och tävlingar, inklusive OS och Paralympics i Tokyo 2020 samt Vinterspelen i Beijing 2022. Nu med en tydlig inriktning – hållbarhet.

Som en följd av Sveriges höga hållbarhetsstandarder och det växande globala medvetandet kring hållbarhet står det nu klart att UNIQLO kommer att fokusera på att skapa en hållbar klädkollektion för Sveriges trupper under 2020.

Initiativet – som alltså syftar till att använda än mer hållbara kläder till Sveriges idrottare – är en viktig milstolpe i partnerskapet. Samtidigt kommer UNIQLO att utöka sitt utbud av mer hållbara kläder som finns för kunder att köpa i hela världen.

– Vi ser verkligen fram emot att bära UNIQLO på den paralympiska scenen. UNIQLOs design passar extremt bra för Paralympier när de ska prestera till max, säger Johan Strid, generalsekreterare Sveriges Paralympiska Kommitté.

UNIQLO kommer att utveckla flera olika delar av sin kollektion i samma riktning.

För paralympiernas regnkläder kommer UNIQLO att tillhandahålla miljömedvetna föremål som är fria från fluorbaserade föreningar, som kan vara skadliga för människors hälsa och miljön.
Det revolutionerande materialet DRY-EX kommer att användas, det innehåller premiumpolyesterfibrer härrörande från återvunna PET-flaskor och är idealiskt för sport eftersom det snabbt släpper igenom fukt.
Dessutom kommer bomullsartiklar i material som certifierats av Better Cotton Initiative (BCI) användas. BCI är en icke-statlig organisation som syftar till att förverkliga hållbar bomullsproduktion.

Bakgrund
I januari 2019 blev den japanska globala klädförsäljaren UNIQLO partner och officiell klädpartner för Sveriges olympiska och paralympiska trupper. Sedan dess har svenska lagen burit UNIQLO-kläder vid internationella turneringar, inklusive de europeiska spelen, European Para Youth Games och European Youth Olympic Festival, där UNIQLO-logotypen visas på bröstet i sina uniformer under öppnings- och avslutningsceremonin och utmärkelsen presentationer.

Nyhetsarkiv