juli 25, 2019 - 12:59 e m

Två “taggade” svenskar inför Judo-EM

Nicolina Pernheim och Oscar Widegren är på plats i Geneva, Italien för judo-EM. Ett mästerskap där det tävlas om mer än bara Eurpoatiteln.

Både Nicolia och Oscar var för endast tre veckor sedan i USA på tävlningen IBSA Judo International Qualifiers för att samla viktiga poäng i kampen att kvalificera sig till Paralympics i Tokyo 2020, nu har de ytterligare en chans att ta fler kvalpoäng.
Trots ett tight schema senaste veckorna så känns kroppen helt okej och tekniken sitter för Nicolina Pernheim.
– Fokuset har legat på Judon och att hålla formen, just nu känner jag mig stark och det ska bli skönt att köra på Lördag.

Fram till dess att Nicolina går in i tävlingarna den 27 juli fylls dagarna nere i Italien med en träning om dagen samtidigt som hon jobbar med att fixa vikten. När hon på lördagen kliver in på mattan finns det bara ett fokus.
– Jag vill vinna matcher och samla kvalpoäng.

Det är en taggad Oscar Widegren vi kommer i kontakt med nere i Italien endast några timmar innan invägningen.
– Det är alltid kul att tävla, kroppen känns bra. Jag känner mig pigg och snabb så jag är taggad!

När det kommer till att samla kvalpoäng för Paralympics gäller samma för herrarna som för damerna under EM, det vill säga att man får poäng för varje vinst och för pallplats.
För Oscar är Tokyo drömmen och inspirationen men just nu är det fullt fokus på EM.
– Jag är här för att komma så långt som möjligt.

Idag är det invägning sedan är Oscar första svensk in i tävlingen när han går på mattan under fredagen. Både Oscars och Nicolinas matcher går att följa via livestream på IBSA Judos facebook. 

 

Nyhetsarkiv