Rullstolstennisspelaren Stefan Olsson torkar sig om pannan i matchen mot Tom Egberink, Nederländerna.

augusti 30, 2021 - 2:21 e m

Tung förlust för Olsson i sitt sista Paralympics

Mot världsåttan tog det stopp för Stefan Olsson i vad som är hans sista Paralympics.
– Tom tror jag är ett bra ord för att beskriva känslan. Besviken och tom, säger han.

Stefan Olsson, som är rankad tia i världen, inledde rullstolstennisens tredje omgång starkt mot Tom Egberink från Nederländerna och vann första set med klara 6-1. 

Andra set blev en nagelbitare där Stefan hade chans att avgöra matchen när han vid ställningen 6-5 bara var två poäng från segern och en plats i kvartsfinalen. I stället fick Egberink in sina servar och vann settet med 7-6(4). Skiljesetet slutade sedan 6-3 till nederländaren.

– Han gör det bra i slutändan. Han bryter ner mig tyvärr. Jag har mina chanser men det är så sjukt små marginaler i tennis. 

– I det stora hela får jag vara jättenöjd med det första settet men de två andra ger jag bort lite för billigt, säger Stefan Olsson.

Förlusten innebär att det är färdigspelat för 34-åringen i Tokyo.

– Tom tror jag är ett bra ord för att beskriva känslan. Besviken och tom. Jag är inte bitter eller något sånt för i slutändan förlorar jag mot en bättre spelare, det är inte så mycket mer att säga.

När vi pratade inför Paralympics sa du att det här var ditt sista.

– Jomen det är det sista … fan vad jobbigt det blev nu … det är sista, det är det absolut. Det är så det är liksom. Någon gång måste det ta slut också.

Nyhetsarkiv