juni 7, 2018 - 10:01 f m

Tung avslutning för Sverige: “Besvikelse”

Sverige hade chans att avsluta hemma-VM på ett bra vis då de ställdes mot Israel i den avslutande gruppspelsmatchen. Tyvärr blev det ännu ett bottennapp. “Vi kan så mycket bättre”.

Sverige–Israel 1-6 (1-3) 
Mål Sverige: Viktoria Andersson

Det blev tyvärr en tung avslutning på hemma-VM för det svenska damlandslaget. I den avslutande matchen blev det förlust mot Israel som tog sin första seger i och med vinsten mot Sverige.

– Både jag och tjejerna känner en stor besvikelse just nu. Vi förlorar varje match vilket känns tungt, det hade varit skönt att få en skönare avslutning och få med oss någon poäng från mästerskapet, säger Niklas Hultqvist. 

Sverige tog dock ledningen i den avslutande matchen efter mål av Viktoria Andersson på straff och hade dessutom två stycken avslut i målramen vid ställning 1-1. Sen kom tyvärr ett par enkla mål bakåt och matchen gled svenskorna ur handen.

– Tyvärr har vi inte satt defensiven som vi hade tänkt oss och när inte farten i offensiven finns där så blir det svårt att konkurrera mot så pass bra lag. Det känns frustrerande att vi inte kommer upp i den nivån som vi kan. 

Nu väntar ett tufft jobb i framtiden för förbundskapten Hultqvist som har en tunn och åldersstigen trupp att förfoga över.

– Vi siktar långsiktigt och det är mycket runtomkring laget som fungerar bra. Vi har tyvärr inte lyckats lika bra med rekryteringen som herrarna har gjort de senaste åren. Det gäller att få personer med synnedsättning att förstå vad goalballen kan ge. En lagsport som denna är så betydelsefull. 

Nyhetsarkiv