juni 7, 2018 - 2:27 e m

Förlust mot Kina – nu väntar världsmästarna

Det blev en snöplig förlust för Sverige i sista gruppspelsmatchen mot Kina med 5-6. I och med det väntar nu världsmästarna, Brasilien, i kvartsfinal. “De her en historia av att vara nerviga i slutspel.

Sverige – Kina 5-6 (5-2) 
Målen Sverige: Fatmir Seremeti 3, Magnus Rendahl 2

 

Kvartsfinalplatsen var redan säkrad inför mötet med Kina. Men matchen var nog så viktig trots det. Vinnarna skulle slippa världsmästarna och storfavoriterna, Brasilien, i den kommande kvartsfinalen. Efter att ha haft ledningen med både 4-1 och 5-2 kunde Sverige tillslut inte hålla ihop försvaret och förlorade med 6-5.

– Vi inleder starkt och har bra försvarsspel. Vi har kontroll men sen börjar dem komma igång och vi kanske blir lite avslappnade, det är svårt att säga, de gör det bra, säger Stefan Gahne.

Som var väl medveten om att det efter förlusten blev Brasilien i kvartsfinalen.

– Brasilien är ett väldigt bra lag. Hade vi vunnit hade vi mött Tyskland som även dem är ett bra lag så det spelar ingen roll, vi måste slå alla bra lag på vägen. De har vunnit alla matcher i gruppen men har en historia av att vara nerviga i slutspel.

Vad blir nyckeln till seger? 
– Försvarsspelet. Kan vi täppa till så kommer de bli stressade och göra misstag som vi kommer utnyttja och avgöra helt enkelt.

Matchen börjar klockan 19.40 och sänds via www.wcg18.se

Nyhetsarkiv