augusti 27, 2021 - 5:58 f m

Tuffa starten stoppade Karlssons medaljakt i Tokyo — “stolt att jag lyckades komma tillbaka”

Efter en trevande start med problem i ansatsen blev det till slut en sjätteplats för Viktoria Karlsson i hennes andra Paralympics.
Det började tufft och det är ju aldrig roligt, sen är jag väldigt stolt över att jag lyckades komma tillbaka, sa Karlsson efter längdfinalen i klass T11.

Två avbrutna ansatsförsök i första hoppet var inte starten på Paralympics som Viktoria Karlsson önskat när hon först på tredje starten kom rätt. Inte heller hoppet blev tillräckligt långt för att vara med och fajtas om medaljerna, 4.25 meter och inte den optimala inledning Karlsson hoppats på.

— Det blir snett och då vill man inte riskera att hamna utanför, därför var det bättre att börja om, förklarar Karlsson efter tävlingen.

— På ena var det för mycket år ena hållet och sen korrigerade jag för mycket tillbaka åt det andra, så några var balans och någon överkoncentrering, fyller guide Sofia Sandren i.

I andra blev det en blygsam ökning till 4.44 och inför tredje hoppningen låg Karlsson på en femte plats. Ingen ökning i tredje hoppet heller och sjätteplats inför de tre avslutande finalomgångarna, där Karlsson behövde komma upp i personbästa (4.77) för att vara med och slåss om medaljerna.

Efter omstart i ansatsen även på fjärde hoppet mätte hon 4.40 och ingen klättring utan fortsatt sjätteplats.

Näst sista hoppet blev endast en centimeter längre och Karlsson såg ut att ha det motigt att ta sig över 4.40-gränsen i Tokyo. Men så i sitt sista försök inne på Olympia stadion ökade Karlsson med över tio centimeter — 4.55. Karlsson drog näven i sanden och lämnade besviket gropen medveten om att ökningen inte var tillräckligt för medalj.

— Det kändes inte som jag hade önskat. Det började tufft och det är ju aldrig roligt, sen är jag väldigt stolt över att jag lyckades komma tillbaka och ändå hoppa längre i det sista. Men det är ändå att jag får kämpa idag och det är inte det man vill göra när man är här.

I Rio 2016 räckte 4.49 till en sjundeplats. I Tokyo förbättrade sig europatvåan Viktoria Karlsson till en sjätteplats med sitt 4.55. Trots en bättre placering än senast så var det en besviken Viktoria Karlsson efter längdhoppet.

— Nu blir det tillbaka till byn och så får jag vara lite besviken och sedan komma igen, avslutar Karlsson.

Nyhetsarkiv