maj 16, 2018 - 6:29 f m

Första kvotplatserna till Tokyo säkrade

Tre VM-medaljer och två kvotplatser. Så lyder Sveriges facit efter VM i sportskytte i Sydkorea. ”Jag är väldigt nöjd”.

Under den senaste veckan har sportskytte-VM i Sydkorea avgjorts och det var den svenska debutanten, Anna Normann, som imponerade allra mest. Två silvermedaljer och en kvotplats fick hon med sig hem från Sydkorea och hennes första paratävling.

– Anna har gjort det fantastiskt bra, det är inte enkelt att komma in som ny och leverera två medaljer direkt. Hon var också väldigt nöjd över att redan nu ha kvalat in till Tokyo 2020, berättar förbundskaptenen Pernilla Svensson.

Anna Normann är dock inte lika orutinerad som ordet ”debutant” kan uppfattas som. Hon började med sportskytte redan som sexåring och har sedan dess tävlat i hela sitt liv. Men för sex år sedan skadade hon höger fot och har först nu kommit in i parasporten.

– Ja hon är ett väldigt starkt tillskott i truppen och det är jättekul att vi har fått in henne, säger Pernilla Svensson.

Sveriges andra kvotplats ordnade den Paralympiske silvermedaljören Joackim Norberg i pistol efter att ha tagit hem guldet. Han tog sig till tre av tre finaler under mästerskapet vilket enligt Svensson var en väldigt fin prestation med tanke på den ökade konkurrensen.

– Nivån har höjts ytterligare ett snäpp på pistolsidan så Joackim ska vara nöjd med sitt guld och sin kvotplats även om jag tror han gärna hade tagit någon ytterligare medalj, säger förbundskaptenen.

Vad tar ni med er från mästerskapet?

– Vi tar med oss att vi kommer till många finaler och är där och nosar i varje enskild tävling. Dessutom har vi ett väldigt gott gäng med ett väldigt bra go i laget, det gör mig glad.

Vad behöver ni jobba på inför framtiden?

– Den mentala biten behöver vi jobba lite ytterligare med. Vi har redan börjat en dialog om hur vi ska kunna ge våra aktiva en högra mental nivå när det gäller som mest.

Nyhetsarkiv