augusti 22, 2019 - 1:45 e m

Tog stopp i semifinalen: “Jättebesviken”

Det blev ingen finalplats för Helene Ripa som slutade fyra i VM-semifinalen. 
– För sex månader sedan låg jag på sjukhuset neddrogad så om man ser det så är det ju en fantastisk resa, säger Helene. 

Helene Ripa hade förhoppningar om en finalplats, en dålig start satte stopp för den drömmen och istället för att sluta trea blev hon fyra, bara 38 hundradelar bakom kinesiska Cai Yuqingyan.

– Det är inte så konstigt, jag gjorde verkligen inget bra lopp idag. Jag hade ju hoppats på att få till det bättre idag än igår men jag fick en jättedålig start. Sen tror jag att jag blir stressad, man vill ju så mycket.

– Jag är faktiskt jättebesviken, och då egentligen inte för att jag inte är i final. Det hade varit kul men att jag inte gjorde en bra prestation. Jag vet att jag kan bättre än det här, säger Ripa efter semifinalen.

Hon kom dock till Ungern med en målsättning att ta sig till semifinal och att ta allt annat som bonus.

– Det är ju det som blir tokigt. Innan mästerskapet är det så enkelt att tänka att man ska åka dit och tänka att man ska göra tre bra race och bara vara glad att vara här.  Men sen när man väl är här så rycks man ju med i att verkligen vilja ta sig till final och ta en av de där sex platserna. Man är ju en tävlingsmänniska och det är det som är det svåra, att försöka hålla fokus på det man har bestämt sig för.

Med tanke på hennes skadeproblem under året som varit har hon endast kunnat köra två rejäla träningsveckor innan VM, något som såklart ger mersmak inför framtiden.

– För sex månader sedan låg jag på sjukhuset neddrogad så om man ser det så är det ju en fantastisk resa och prestation att över huvud taget vara här och göra comeback. Det är ingen oändlighet fram till mina konkurrenter, jag trodde att jag skulle vara längre efter. Men bra träning fram till maj så finns det väldigt mycket att göra, säger Helene Ripa som dessutom firade födelsedag under torsdagen.

– Ja det hade ju varit kul att ge sig själv en födelsedagspresent och ta den där finalplatsen menmen, avslutar en leende 48-åring.

Foton från VM i Ungern:

Paracanoe World Championships 2019 - Szeged

Nyhetsarkiv