juli 28, 2018 - 7:22 f m

“Taggad” trupp inför paracykel-VM

Fyra representanter åker ner till paracykel-VM i Maniago, Italien den 2 augusti – 5 augusti. Två regerande världsmästare och två VM-debutanter. ”De känner sig väldigt taggade”.

– Läget är absolut bra. Vi skickar fyra cyklister där vi deltar med våra två världsmästare från förra året. Sen har vi två världsmästardebutanter i Anna och Louise på tandem. De känner sig väl väldigt taggade. Säger förbundskapten Michael Lindgren.

Med truppen utspridd, har uppladdningen inför VM har skett på varsina håll i landet. Något förbundskapten Michael anser vara ett bra alternativ.
– Vi väljer att alla kör och följer sitt eget upplägg, och det har funkat bra hitintill. Så att det finns ingen anledning till att ändra på det.

Två regerande mästare finns med i Sveriges VM-trupp. Anna Beck och Henrik Marvig, vilket ger starka förhoppningar och förutsättningar för nya medaljer även i år. Lindgren menar på att Marvig absolut kan göra precis samma som förra året, och att även Beck har ett bra utgångsläge. Lindgren trycker på att Anna Beck är Sveriges främsta medaljkandidat.
– Hon har satt väldigt höga förväntningar på sig själv. hon vill ta medalj där nere.

För Sveriges del startar tävlingarna fredag den 3 augusti.Och det är medaljkandidaten Anna Beck som är först ut.

Fredag 3 augusti:
Anna Beck i klass WC3 – tempo 09.00 – 11.20
Louise Jannering/Anna Svärdström i klass WB – tempo 15.30 – 17.50
Henrik Marvig i klass MC3 – tempo 15.30 – 17.50

Söndag 5 augusti:
Henrik Marvig i klass MC3 – linje 09.02
Anna Beck i klass WC3 – linje 11.20
Louise Jannering/Anna Svärdström i klass WB – linje 15.32

Den officiella VM hemsidan hittar du här

Nyhetsarkiv