mars 2, 2018 - 9:13 f m

Sänder 270 timmar från Paralympics

“Vi vet att mästerskapet är mycket uppskattat och engagerar”, säger Åsa Edlund Jönsson, chef för SVT Sport.

Fredagen den 9/3, klockan 12:00 svensk tid, börjar invigningen av Paralympics 2018 i Pyeongchang. Vill Ni följa tävlingarna från Sverige är det till SVT man ska vända sig, som totalt kommer att sända 270 timmar från Paralympics med tävlingar och studio. Dessutom kommer även sammandrag från nattens tävlingar att sändas under dagtid.

– Vår ambition är att ge vår publik en omfattande upplevelse av Paralympics. Vi vet att mästerskapet är mycket uppskattat och engagerar, så vi har stora förhoppningar på att många ska ta del av Paralympics. Jag är också glad att vi förstärkt vårt SVT-lag med två så kunniga profiler som Aron Anderson och Helene Ripa, de kommer att berika våra sändningar tillsammans med övriga experter. Jag ser mycket fram emot att det ska börja, säger Åsa Edlund Jönsson, chef för SVT Sport, till svt.se.

De tävlingar som kommer att äga rum i Pyeongchang är skidskytte, längdskidåkning, paraishockey, rullstolscurling, alpint och snowboard. Innan kvällens tävlingar kommer även ett Paralympicsmagasin att sändas, med uppsnack kring tävlingarna. Expertkommentator under längdskidtävlingarna kommer den rutinerade OS-medaljören Helen Ripa att vara.

 

Kommentatorer under tävlingarna:
Peter Jonsson, skidor och skidskytte
Björn Becksmo, alpint och snowboard
Björn Fagerlind, alpint (17/3)
Johan Ejeborg, alpint (10-11/3)
Chris Härenstam, paraishockey
Dusan Umicevic, parahockey (bronsmatch)
Niklas Nord, curling

Experter:
Helene Ripa, skidor
Henrik Kråklind, alpint
Fredrik Lindberg, curling
Anna-Maria Uusitalo, skidskytte
Pontus Ståhlkloo, snowboard

Nyhetsarkiv