Sveriges Paralympiska Kommittés logotyp.

februari 24, 2022 - 5:32 e m

Sveriges Paralympiska Kommitté om det rådande säkerhetsläget och Paralympics

Det råder stor osäkerhet kring den ryska militära insatsen i Ukraina. Som Sveriges Paralympiska Kommitté följer vi händelseutvecklingen med hänsyn till det förändrade säkerhetsläget och det faktum att vår trupp i skrivande stund är på väg till Peking.

Vi för en nära dialog med våra internationella partners och då speciellt IPC (International Paralympic Committee) för att snabbt kunna vidta eventuella åtgärder där det skulle behövas. 

Förutom UD:s rekommendationer följer Sveriges Paralympiska Kommitté Riksidrottsförbundets råd, regeringens beslut samt värderar hur säkerhetsläget kan komma att påverka Paralympics och vår trupp i Kina.

– Vi fokuserar på att behålla en nära kontakt med ledningen på plats och hoppas verkligen att situationen stabiliserar sig så att våra idrottare kan utföra det de så länge har tränat för, säger Åsa Llinares Norlin, ordförande Sveriges Paralympiska Kommitté.

– Vi ber därför att de och truppledningen ska få fokusera på det idrottsliga och hänvisar de idrottspolitiska frågorna till mig. Stämning är på topp och de ser alla fram emot att komma igång med tävlingarna.

Kontakt
Åsa Llinares Norlin, ordförande Sveriges Paralympiska Kommitté
asa.llinares-norlin@parasport.se, telefonnummer: +46 70 497 84 23

Jessica Bollnert, presskontakt
jessica.bollnert@parasport.se, telefonnummer: +47 926 96 058

Nyhetsarkiv