juni 4, 2018 - 7:51 e m

Sverige “straffade” Turkiet: “Riktigt skönt”

Sverige straffade Turkiet dubbelt upp under måndagskvällen. Först satte Fatmir Seremeti viktiga 4-3 och sen klev Mikael Åkerberg in och straffräddade strax därefter. “Det var bara att lösa den straffen helt enkelt”, säger Åkerberg. 

Sverige – Turkiet 6-4
Målen Sverige: Fatmir Seremeti 5, Mikael Åkerberg 1

Sverige med fyra poäng på de två inledande matcherna av mästerskapet ställdes under måndagskvällen mot obesegrade Turkiet. Som så många gånger förr blev det en riktig rysare nationerna emellan. Turkiet gick upp till en 3-1-ledning i början av andra halvlek. Då valde Florim Seremeti att byta in rutinerade Mikael Åkerberg.

– Jag hade på känn när jag kom in att om vi bara fortsätter att tro på det och hålla oss till vårt spel så skulle vi kunna vända på matchen.

Strax efter bytet gjorde Fatmir sitt andra mål för kvällen till 3-2 innan nyinbytte Åkerberg klev fram med sitt vänsterskott.

– Jag har lite andra vinklar med min vänster och det är precis det skottet som jag skulle komma in och bidra med så det var skönt.

När Fatmir sedan fick straffmöjlighet nummer två för kvällen lyckades han retligt trycka in bollen under Turkiets, Ugur Palta (se videoklipp ovan). Straffdramat var dock inte över där. Åkerberg fortsatte att vara i händelsernas centrum när han drog på sig en straff mot sig.

– Jag blev fruktansvärt arg på mig själv och bestämde att den kan jag inte släppa in. Gör man ett sådant misstag får man lösa det helt enkelt.

Och som han gjorde det. En snygg fotparad och luften började sakta pysa ut ur Turkiet.

– Det var en riktig lagseger. Hamnar i underläge men följer matchplan och visar stort tålamod. Imorgon blir det en tuff match mot Belgien men kan vi behålla disciplinen och lita på matchplanen så kan vi slå dem, avslutar Åkerberg.

Nyhetsarkiv