mars 6, 2022 - 10:37 f m

Sverige tog andra raka – slog regerande världsmästaren

I oktober blev det en snöplig förlust mot Kina i VM-finalen. I dag fick Sverige en skön revansch när laget tog en stabil seger i rullstoslcurlingens andra omgång.
– Det är alltid roligt att slå ett hemmalag på hemmaplan. Det känns jättekul att få någon form av revansch, säger lagkaptenen Viljo Petersson Dahl.

Tidigt på söndagen svensk tid ställdes Sverige mot tuffast tänkbara motstånd i den andra omgången av rullstolscurlingen. Kina är inte bara regerande världsmästare utan även regerande paralympisk mästare och har dessutom fördel av hemmaplan.

Det var dock svenskarna som förde spelet inne i den karaktäristiska Iskuben. I den andra rundan tog laget ledningen och släppte därefter aldrig in hemmanationen i matchen. Innan den sista omgången var färdigspelad tackade Kina för sig. Resultatet skrevs till 5-1.

– Kina är alltid ett svårt lag att möta och vi brukar ha fruktansvärt jämna matcher. Ofta är det oavgjort efter full tid och matchen måste avgörs i skiljeomgång. Det här är nästan ett undantag där vi är i ledningen i egentligen hela matchen. Vi tvingar dem att göra de svåra slagen, de får jaga oss. Vi fortsätter att göra våra slag så de kommer aldrig in i matchen, säger Viljo Petersson Dahl.

Sverige, som besegrade Schweiz med 9-2 i premiären, har nu vunnit två av två matcher och laget ser stabilt och tryggt ut.

– Laget känns jättebra. Vi spelar väldigt bra, vi håller i ett bra fokus efter gårdagens match och vi kommer in i den här matchen väldigt bra också, säger Kristina ”Kicki” Ulander.

– Vi håller uppe varandra och när någon dippar eller missar så stöttar vi. Det är lite det som är vår styrka i laget. Att försöka ha en hög moral och inte sura eller sitta ensam när vi missar eller så, säger Viljo Petersson Dahl.

Ni har fått en drömstart på turneringen. Hur känns det?

– Skönt! Samtidigt är det väldigt många matcher i gruppspelet så det gäller att hålla en jämn och hög form genom hela. Vi ska spela tio matcher totalt, säger Viljo.

Vad tar ni med er från den här matchen?

– Vi ska fortsätta spela vårt bra spel, göra våra uppgifter och vara fokuserade, säger Kicki.

I morgon, måndag, väntar Lettland och Kanada.

– Det är två tuffa matcher. Det är lag som vi både har förlorat och vunnit mot det sista året. De flesta lagen som spelar här är på den nivån att det inte finns några enkla matcher. Vi ser fram emot att vila lite ikväll och tagga till lite i morgon och fortsätta vår winning streak, säger Viljo.

Nyhetsarkiv