september 22, 2021 - 11:08 f m

Sverige redo för måstematchen: ”Vi älskar det här”

Vinna eller försvinna. Blir det Sverige eller Japan som tar sig vidare till kommande kval till Paralympics?
– Vi är som bäst när det gäller som mest, säger Peter Nilsson inför eftermiddagens drabbning i Östersund.

I eftermiddag klockan 17.00 i Östersund Arena avgörs det om Sverige eller Japan tar sig vidare till kommande kvalspel till Paralympics. Förutsättningarna kan inte vara mer glasklara, vinnaren blir trea i B-VM och tar sig därmed vidare till kvalspel om Paralympics om drygt en månad. Förloraren blir fyra och missar därmed möjligheten att ta sig till Paralympics i Peking 2022.

– Vi är så redo för den här matchen. Jag vet inte vad det är som gör det men vi älskar att spela den här typen av matcher, säger den assisterande lagkaptenen Peter Nilsson inför mötet med Japan.

Starkt facit mot Japan

Ett Japan som Sverige känner till utan och innan. De tre senaste mötena har det blivit svensk seger.

– Japan är ett rutinerat lag som har spelat tillsammans under många år. Det är ett lag med mycket fart och vi vet att det kommer bli en tuff uppgift att slå dem.

Sverige har med sig en stark insats från tisdagens möte med Kina där de ”bara” förlorade med 6-0. Japan förlorade med hela 15-0 mot samma Kina tidigare i veckan.

– Vi gjorde en bra insats mot Kina vilket såklart gör att känslan i laget är extra bra. Samtidigt vet vi att dagens match är en helt annan och vi behöver prestera på topp för att ta hem det, säger Nilsson.

“Älskar Östersund”

Landslaget har fina minnen från Östersund och måstematcher. Senast de kvalade in till Paralympics spelades den avgörande matchen i just Östersund. Då blev det en historisk seger över Tyskland.

–   Vi har alltid lyckats på den här arenan, vi älskar att spela här.

Hur kommer det gå ikväll?
– Jag har en bra känsla i kroppen men vi måste pressa oss själva till max för att ta hem det.

Se matchen live här: Sverige – Japan (17:00)

Nyhetsarkiv