augusti 20, 2017 - 3:26 e m

Sverige och Norge siktar mot Tokyo – tillsammans

En unik sammanslagning mellan Sverige och Norge ska ge fler medaljer. ”Vi behöver bli bättre för att kunna få de här medaljerna på nästa Paralympics”, säger Pernilla Svensson.

Idén föddes efter Paralympics i Rio de Janeiro för ungefär ett år sedan. Nu har den blivit verklighet. De ständiga rivalerna, Norge och Sverige, har slagit ihop sina paraskyttelandslag för att kunna konkurrera om de mest åtråvärda medaljerna i Tokyo 2020. 

– Vi behöver bli bättre för att kunna få de medaljerna på nästa Paralympics, säger förbundskapenen Pernilla Svensson som tillsammans med Joans Jacobsson ska leda det svensk/norska landslaget.

Tanken är att sammanslagningen ska höja nivån på träning där konkurrensen blir högre. Uppstarten sker i september med ett träningsläger och från och med då blir konkurrenterna i väst lagkamrater.

– Det är ju en konkurrent. Men ska man vara riktigt krass så håller vi på med en individuell idrott. Våra skyttar i det svenska landslaget är också konkurrenter, skillnaden i sig är inte så stor, säger Svensson.

Under mästerskap kommer skyttarna dock att tävla för respektive nation.

– Det blir ju inte under gemensam flagg, men på sätt å vis blir det nästan det. Vi är ju ett lag.

Nästa stora mästerskap är VM i Sydkorea i maj 2018.

Nyhetsarkiv