november 26, 2021 - 6:31 e m

Sverige föll hårt i inledningsmatchen under kvalet till Paralympics.

Sverige är på plats med paraishockeylandslaget i Berlin för att göra upp om de två sista platserna till Paralympics i Peking.
Första matchen i kvalet spelades under fredagseftermiddagen och Slovakien stod för motståndet. Då blev det en mist sagt tuff start för Sverige.

Sex nationer, fem matcher och ett måste att komma etta eller två efter en rak serie är spelad. Det är förutsättningarna för tre kronor. Då blev det en tuff start i första mötet när 1–0 kom redan i den sjätte matchminuten.

Slovakien kontrade på en spelvändning och kom två mot en, spelade bort Niklas Ingvarsson och hade friläge mot Ulf Nilsson mellan stolparna.

Underläge 1 — 0. Ett resultat som höll sig perioden ut.

Matchbilden under de inledande tio minuterna av den andra perioden såg ut som så att Sverige hade stor del av puckinnehavet, men så fort pucken var lös eller en felpassning slogs så var slovakerna där och plockade upp den. Något som ofta efterföljdes av en snabb spelvändning och kontringsläge för Slovakien. 

Men genom ett stabilt och lugnt målvaktsspel från tre kronor, ihop med ett uppoffrande försvarsspel så kunde man hålla undan från att låta pucken gå i nät.

Men så vände matchbilden och Slovakien tog för sig mer och mer. 

Med 2.30 kvar av mittperioden släpptes pucken i vänstra tekningscirkeln, det resulterade i en lös puck framför mål och som tidigare i matchen var det Slovakien som var först dit.
Tillslag av Miroslav Stasak upp mott bottre krysset och 2–0 till Slovakien.

Knappt minuten senare var underläget större för blågult.

En kamp om pucken vid sargkanten i mittzon slutade med att, just det, Slovakien plockade upp den lösa pucken, tog med sig den in i offensiv zon och ensam mot Nilsson i mål kunde Stasak återigen dundra in pucken till 3–0.

Slutforcering

I Jakt på reducering och att spräcka målnollan kom Sverige in med högre frekvens och fart i den sista perioden, något som till en början också gav utdelning.

Nio minuter in kom chansen för Per Kasperi när han åkte sig fri och kom ensam framför målvakten. Men med pucken precis en bit framför bladet missad Kasperi tillslaget och chansen till reducering smet iväg.

Minuten senare väntade ett nytt friläge för Sverige. Denna gången var det Peter Nilsson som befann sig ensam mot Slovakiens målvakt, men med avslut utanför. Däremot utvisning på slovak efter slashing i skottillfället och powerplay var att vänta för Sverige.

Där gick första minuten åt att hämta puck i egen defensiv och sen rann tiden iväg för Sverige, som aldrig fick till ett ordnat anfall i övertagsspelet.

Efter det kom slovakernas slutforcering och de tog över matchen mer och mer. Med 4:45 kvar av kom också spiken i kistan från David Korman.

Slutresultatet skrev sig 4 — 0 till Slovakien och Sverige får nu ladda om inför morgondagens match mot Italien.

Nedan ser du spelschema och länkar till livesändning av matcherna.

Nyhetsarkiv