november 1, 2021 - 6:55 e m

Svenskt VM-silver efter finalrysare: “Är vår match”

Efter ett fenomenalt världsmästerskap i Peking blev det tillslut en tung finalförlust för det svenska landslaget i rullstolscurling.
– Det känns som våran match och därför känns det väldigt surt att inte vinna, säger Peter Narup efter VM-silvret.

Foto: WCF

Lag Petersson Dahl med Viljo Petersson Dahl, Kicki Ulander, Mats-Ola Engborg, Sabina Johansson och Ronny Persson lämnar Kina och Peking med ett VM-silver runt halsen. De lämnar Kina med vetskapen att de är ett av världens bästa landslaget med bara 120 dagar kvar till Paralympics. Men de lämnar också Kina med en stor längtan efter mer.

– Känslan är att vi förlorar ett guld snarare än att vi vinner ett silver. Vi är inte nöjda med valören på den här medaljen, vi vill hela vägen upp, säger förbundskaptenen Peter Narup efter finalförlusten.

Kanske är revanschlustan extra påtaglig då det var Sverige som ägde finalmatchen och ledde fram till omgång åtta där Kina kvitterade till 3-3. Matchen slutade sedan 5-3 till hemmanationen.

– Efter matchen pratades det om att det kan ha varit den bästa VM-finalen inom rullstolscurling någonsin, vi levererar en otrolig match och det är små små marginaler som avgör, säger Peter Narup och fortsätter:

– Vi kunde inte gjort någonting annorlunda om man ser mästerskapet i sin helhet. Vi har superbra förberedelser inför och tar oss fram till finalen på ett otroligt imponerande sätt.

Mästerskapet avgjordes i den så kallade “Ice Cube” vilket är samma arena där Paralympics kommer att avgöras mellan den 4-13 mars 2022.

– Det är klart att det är positivt för oss att vi kan prestera så pass bra curling som vi gör på den här arenan. Vi tar med oss många erfarenheter som vi kommer kunna dra nytta av under Paralympics.

Svenska landslaget i rullstolscurling är sedan tidigare förhandsuttaget till Paralympics i Peking av Sveriges Paralympiska Kommitté. Vilka spelare som kommer ingå i laget är dock ännu inte klart.

Nyhetsarkiv