maj 2, 2019 - 2:19 e m

Svenskt jubel efter heroisk avslutning på VM

Dubbla segrar på de två sista matcherna i VM för ett vilt kämpande Sverige gör att laget kan titulera sig sjua i världen. En bedrift med tanke på förutsättningarna. “Alla krigar till 100 procent och lite till”. 

Med endast åtta utespelare hade Sverige den i särklass minsta truppen under världsmästerskapet i Tjeckien och var fullständigt uträknade på förhand av experterna. Men än en gång visade de svenska paraishockeyspelarna prov på en enorm lagmoral och kunde ta med sig två segrar av totalt fyra matcher.

– Vi har spelat extremt disciplinerat och krigat till 100 procent och lite till. Det vi har gjort här nere är nästan värt en bragdmedalj. Vi ställer i stort sett upp med en femma under hela mästerskapet. Jag förstår inte hur vi har orkat, säger Christian Hedberg.

I och med seger i de två sista matcherna mot Japan slutar Sverige sjua i VM. Ett resultat som med tanke på förutsättningarna är väldigt bra.

– Med tanke på förutsättningarna så tycker jag att vi ska vara nöjda. Spelartruppen känns väldigt positiv och sliter för varandra på ett väldigt bra sätt, säger den nya förbundskaptenen Rickard Hårdstam.

Rickard Hårdstam gjorde debut som svenskt förbundskapten och ser trots degraderingen positivt på framtiden. “Vi har en väldigt bra grupp att jobba med”.

Dock räcker de två avslutande segrarna inte till att hålla sig kvar i A-VM då de två sista lagen åker ut till B-VM.

– Vi hade hoppats med att stanna kvar i A-gruppen men det var en nästintill omöjlig uppgift den här gången, säger Hårdstam.

Han blickar nu fram emot en framtid inom paraishockeyn där rekrytering av nya spelare kommer vara fokusområde ett.

– Det ska bli spännande och se vad vi har för spelare ute i landet. Att få in spelare måste vara vårt prio ett och i och med ett helt okej resultat i Tjeckien ska det bli väldigt intressant och se vad vi kan hitta på med en bredare trupp. Vi kommer jobba vidare med det vi har startat här under VM rent taktiskt och även se till att utvecklas som hockeyspelare. Jag tror vi kan göra bra saker, annars hade jag aldrig tagit på mig det här uppdraget, avslutar han.

Nyhetsarkiv