januari 14, 2022 - 4:27 e m

Aaron Lindström nära krasch i VM-premiären

Aaron Lindströms VM kunde varit över lika snabbt som det började, men 21-åringen lyckades rädda upp vad som var en lång flygtur på den avslutande delen av störtloppet. Samtidigt stod 18-åriga Arvid Skoglund för en stabil insats i VM-debuten.

Det gick undan i herrarnas störtlopp och i jakt på snabba tider låg Lindström tre sekunder bakom ledande Salscher från Österriken när han fick en rejäl lufttur inför den avslutande delen innan målgång.
— Det är inte mycket att säga om det egentligen – jag hade lite fel dämpning på det hoppet, säger Lindström efter.

Fel i landningen blev det minst sagt. Svensken fick först endast ner högerskidan och det såg för en sekund ut att leda till en rejäl krasch. Men Lindström lyckades återfå balsansen, däremot kunde svensken inte hålla linjen och kom på fel sida nästa port och därmed startade VM med en uråkning för Aaron Lindström.

— Lite surt att jag körde ut på sista delen. Det är inte mycket att säga om det egentligen – jag hade lite fel dämpning på det hoppet. Annars tyckte jag riktningen på det hoppet var riktigt bra, men det finns att jobba på där. Annars så var det ett bra åk tycker jag, bortsett från hoppet då, säger 21-åringen efter VM-premiären.

Stabil debut för Skoglund

Som tjugonde man ut från startporten stod Sveriges 18-åriga VM-debutant Arvid Skoglund för en stabil åkning i störtloppet. Med tiden 1:18.77 korsade Skoglund mållinjen med 16:e bästa tid, en placering han blev nedknuffad två steg från när resterande åtta åkare av startfältet kört.

— Det kändes bra, mycket bättre än vad det gjorde under träningsåket, men det finns ändå saker att jobba på, säger Arvid Skoglund som slutade på 18:e plats i vM-debuten.

Österrikes Markus Salcher satte tiden att slå redan som tredje åkare i den stående klassen. Ingen lyckades efter det ta sig ner under 1.11.42 och guldet gick till Salcher, silvret till fransmannen Arthur Bauchet och bron till ryssen Aleksei Bugaev (RPC).

Härnäst väntar Super-G för våra svenska utförsåkare i VM och Arvid Skoglund ser på morgondagens åk med stor optimism.

— Chanserna ser bra ut. Så som det gick idag så har jag nog en stor chans att få till en fin placering.

Nyhetsarkiv