mars 5, 2020 - 2:29 e m

Svenska VM-succén i rullstolscurling – klara för slutspel

Nio av elva matcher är spelade i grundserien och Sverige med Zandra Reppe, Kicki Ulander, Ronny Persson, Mats-Ola Engborg och Viljo Petersson Dahl är nu klara för slutspel vid VM 2020.

Text: Svenska curlingförbundet

Vi skrev tidigare att jakten på en slutspelsplats skulle avgöras imorgon torsdag i de sista matcherna mot Slovakien och Norge. Men efter resultaten i kvällspasset blev det klart. Sverige, Kanada och Kina har säkrat en plats i slutspelet vid VM 2020. De två sista matcherna blir ändå mycket viktiga. Lag med placering i 1-2 i grundserien tar direktplatser till semifinal, för lag på placering 3-6 väntar kvartsfinal.

– Vi kommer in till A-VM som elfte-rankade lag och vi är helt klart stolta och lite malliga över det vi har presterat så här långt. Men nöjda, glöm det. Vi kommer att fortsätta på samma sätt med en match i taget och imorgon vet vi hur långt det tar oss, säger förbundskapten Peter Narup.

När curling.se pratar med laget är det direkt efter lagets andra förlust där Kanada vände till seger 9-4 i slutomgångarna.

– Det var självklart en tung förlust men nu har vi analyserat den färdigt och fortsätter att blicka framåt med samma inställning som vi haft hela veckan, säger Peter.

Matcher torsdag 5 mars: 09:00 Sverige-Slovakien | 19:00 Sverige-Norge 

SPELPROGRAM | RESULTAT | AKTUELL VM-TABELL

Nyhetsarkiv