juni 27, 2022 - 3:49 e m

Svenska ungdomstruppen på plats i Finland

Den svenska truppen till European Para Youth Games anlände under måndagen till finska Pujalahti. Totalt ät det nio ungdomar som kommer tävla för Sverige 30 juni till 3 juli. 
– Det här är en väldigt inspirerande tävling för våra svenska talanger. Det ger erfarenhet och drömmar inför framtiden, säger Ines Lopes, sportchef på Sveriges Paralympiska Kommitté. 

European Para Youth Games (EPYG) är ett första steg in i den internationella tävlingsvärlden. Tävlingen har funnits sedan 2011 och har varit starten på många paralympiers framgångsrika karriärer. 

– Att för första gången åka iväg och representera Sverige som trupp utomlands är ett väldigt viktigt steg för våra ungdomar. Det ger erfarenhet och inspiration inför framtiden, säger Ines Lopes, sportchef på Sveriges Paralympiska Kommitté. 

Senast (EPYG) arrangerades var 2019, även då i finska Pujalahti, därefter har två raka år ställts in på grund av pandemin. Nu är tävlingarna tillbaka och det är nu äntligen dags för Europas ungdomar att mäta sig mot varandra igen.

Sverige representeras av nio aktiva i fyra olika idrotter, judo, simning, bordtennis och friidrott. 

– Det ska bli fantastiskt kul att följa våra svenska ungdomar i den här tävlingen. Jag vet att det här kan vara starten på en lång och lyckad idrottskarriär, säger Lopes. 

Svenska truppen 

Judo 
Viggo Nilsson
Mikaela Barrera Birath (coach)

Friidrott
Ellen Westling 
Ingela Nilsson (coach) 

Simning 
Lova Johansson
Manfred Åsman
Edvin Söderlind 
Kerstin Norberg (coach) 
Roger Svanberg (coach)

Bordtennis 
Styrbjörn Ekengren 
Sam Gustafsson
Axel Jensson-Wallin
Erik Linander 
Robert Svanberg (coach)

Truppledare
Carina Forslund 

Nyhetsarkiv