maj 30, 2018 - 8:50 f m

Svenska stjärnan pryder VM-medaljerna

VM-medaljerna har landat i Malmö inför goalballmästerskapet och det är ingen mindre än den svenska lagkaptenen, Fatmir Seremeti, som är motiv. “Det är en otroligt stor ära”. 

VM i Goalball närmar sig med stormsteg. Premiären spelas på söndag den 3e i Baltiska Hallen i Malmö. Sexton herrlag och tolv damlag gör upp om medaljerna. Och det är inte vilka medaljer som helst. På framsidan pryds den svenska stjärnan Fatmir Seremeti.

– Det är en otroligt stor ära såklart och väldigt stort och häftigt. Man är tacksam över att få chansen att pryda en VM-medalj.

Sporrar det dig lite extra till att plocka hem en medalj? 
– Ja men det är klart, en sådan medalj måste man ju ha, det går ju inte att ge bort sig själv. Jag gillar också budskapet om att inga länder kan komma och vara kaxiga. Det är vi som bestämmer på vår hemmaplan, säger Seremti.

En VM-medalj innebär inte bara ett kvitto på att landet just nu är topp i världen utan även kvotplatser till Tokyo 2020. Något som de svenska herrarna har i sikte.

–  Vi har en bredare trupp nu än vad vi tidigare haft och jag tror att det kommer gynna oss i längden. Det ska även bli kul att se vad våra unga spelare kan hitta på under mästerkapet.

Brasilien är ett av de lag som räknas in som favoriter i mästerskapet och för det svenska landslaget finns det en enormt stor revanschlust mot just det Sydamerikanska laget.

– Efter bronsmatchen i Rio för knappt två år sedan är det klart att vi är sugna på revansch. Det märks tydligt på grabbarna i laget att den där jäkla förlusten i Rio ska de få betala för nu på vår hemmaplan.

Läs mer: Hemma-VM i Malmö

Officiell hemsida: www.wcg18.se

Facebook: www.facebook.com/WCG18/

Nyhetsarkiv