september 1, 2021 - 8:49 f m

Svårt att ladda om efter guldet — nu väntar favoritdisciplinen för Jönsson

Det blev ingen final i 10 meter luftgevär för guldmedaljören Philip Jönsson som sköt ihop 632.0 poäng på sina sextio skott. Urladdningen från måndagens guld satt kvar i kroppen och efteråt har det varit svårt att ladda om.
— Jag kände redan på inskjutningen i morse att det lilla extra inte fanns där eftersom jag hade en sån urladdning härom dagen
, säger Jönsson efter dagens tävling.

Det har varit ett par hektiska dagar efter guldet för svenska skytten Philip Jönsson. Inte nog med att själva tävlingen, luftgevär 10 meter stående, var en rejäl urladdning, sedan dess har Jönsson haft en hel del att stå i.

– Med all medieuppståndelse och alla gratulationer och allt runt om kring, alla medier som velat dra i mig och så har det varit lite hektiskt. Men det är ju sådan som jag gillar så det är en del av sporten.

Uppmärksamheten har däremot inte stört Jönsson värst mycket snarare tvärt om.
— Det har varit mer än vad jag trodde att de skulle vara. Men det är kul att det uppmärksammas när det väl är så stora tävlingar, då är det ju alltid kul!

Har du hunnit svara alla?
— Nej jag har inte hunnit svara alla. Jag fick ta all media först och så får jag ta det vid ett senare tillfälle.

“Det lilla extra fanns inte”

Uppmärksamheten har som sagt inte varit något problem för Jönsson däremot krävdes det en ordentlig kraftansträngning när han satte Paralympiskt rekord och tog hem ett guld, något som gjorde sig påmint under dagens skytte.

— Det kändes att jag inte hade det där lilla extra som krävs just i den här grenen för det är ju så extremt små marginaler och jag kände redan på inskjutningen i morse att det lilla extra inte fanns där eftersom jag hade en sån urladdning härom dagen.

Det blev 632.0 poäng på sextio skott för Philip, en 23e plats och där med ingen finalplats i luftgevär 10 meter sittande. Nu har han en disciplin kvar, favoriten — 50 meter gevär som gör Paralympisk debut.

— Det är min favoritgren så det är ju där jag har lagt lite extra krut den sista tiden. Jag får väl lägga all min energi på det sista och så får vi se hur långt det räcker, säger Jönsson.

Nyhetsarkiv