augusti 22, 2018 - 10:51 f m

Superhoppen gav EM-guld och nytt mästerskapsrekord

Viktoria Karlsson hoppade hela 4,77 meter i längdfinalen under tisdagskvällen. En längd som innebar nytt svenskt rekord, nytt mästerskapsrekord och framförallt ett nytt EM-guld. 

Viktoria Karlsson älskar verkligen Europamästerskap. För tredje gången i rad (2014, 2016 och nu 2018) tog hon EM-guld i längdhopp. Guldhoppet på 4,77 meter innebar inte bara EM-guld utan även nytt svenskt rekord och nytt mästerskapsrekord.

– Det var helt fantastiskt att få vinna EM-guld igen. Att kunna göra det på det här viset, med att först ligga bakom och sedan hoppa om i de tre sista hoppen var så häftigt, ett extremt adrenalinpåslag, säger guldmedaljören.

Det var först i det fjärde hoppet som svenskan gick förbi spanjorskan Merit Faus Playa, då hon hoppade 4,73 meter (lika långt som spanjorskan, men med bättre andrahopp). I hopp fem och sex visade hon dock vem den riktiga drottningen av Europamästerskapen är. Då slog hon till med 4,76 och 4,77 meter. Hopp som alltså innebar att Viktoria Karlsson tog sitt tredje raka EM-guld.

– EM är ett underbart mästerskap och jag gillar känslan av att det är allt eller inget. Jag trivs med den lilla extra pressen som finns under den här typen av tävling.

EM-guldet blev också en stor revansch för svenskan efter ett misslyckat VM 2017.

– Det var första mästerskapet med min nya tränare och vi hade inte hunnit få ihop allt. Nu börjar det falla på plats och det var en väldigt kön revansch. Jag är i extremt bra form och har en underbar känsla i kroppen, för tillfället, säger Viktoria innan hon måste vidare till prisceremonin.

– Nu ska jag njuta av nationalsången.

Nyhetsarkiv