januari 15, 2022 - 4:03 e m

Superåk av Lindström – ytterst nära VM-medalj

Aaron Lindström slog till med sitt bästa fartlopp i karriären och körde in precis utanför VM-pallen i lördagens Super-G i norska Hafjell.

Efter fredagens uråkning i störtlopp var det en revanschsugen Aaron Lindström som kastade sig ut i dagens Super-G i norska Hafjell. Och vilken revansch det blev. Svensken slog till med sitt bästa fartåk i karriären och kom in som fyra. 2,79 sekunder bakom ledande Markus Salcher, med elva åkare kvar att köra. Ingen kunde matcha Aarons tid som därmed kvitterade in sin bästa placering i fart någonsin. 

– Den satt riktigt skönt. Både med tanke på gårdagens snöpliga urkörning men också inför fortsättningen i mästerkapet, säger en glad Aaron Lindström direkt efter åket. 

Inför världsmästerskapet berättade Aaron om hur han inte valt att formtoppa inför VM eftersom Paralympics bara ligger knappa månaden bort. 

– Det här är ett riktigt bra kvitto inför Paralympics, det är precis det här jag vill ta med mig. Att kunna känna trygghet i processen och lita på den plan vi satt upp. Det är otroligt skönt. 

ÅkareTid
1. Markus Salcher – Österrike1:06:37
2. Aleksei Bugaev – Ryssland1:07:76 (+1.39)
3. Theo Gmuer – Schweiz1:07:87 (+1.50)
4. Aaron Lindström – Sverige1:09:16 (+2.79)

Nu väntar en dags vila innan måndagens superkombination, något som svensken ser fram emot. 

– Det gäller bara att hålla planen och lita på processen så blir det här bra, säger han med ett leende.

För 18-årige VM-debutanten, Arvid Skoglund, slutade dagen med en urkörning.

Sedan tidigare rapporterat befinner sig det tredje svenska VM-hoppet, Ebba Årsjö, i Sverige för att tillfriskna från covid-19. Det finns fortfarande förhoppningar om att medaljkandidaten ska kunna ansluta kommande vecka. 

Läs mer:

Alla svenska svenska höjdpunkter under VM

Nyhetsarkiv