mars 5, 2022 - 11:20 f m

Superåk av Aaron Lindström i premiären

Aaron Lindström stod för ett superåk på öppningsdagen av Paralympics och körde hem sjätteplatsen under lördagen. För Aaron var det karriärens bästa resultat i störtlopp någonsin.
Även Arvid Skoglund stod för ett stabilt åk i sin paralympiska debut.

På första tävlingsdagen i sitt andra paralympiska spel gick Aaron Lindström ut i full attack från startporten. Och det gav utdelning när han jagade storfavoriten och segraren Arthur Bauchets tid i störtloppet.
Vid första mellantiden var svensken 0.67 sekunder efter fransmannen, till andra hade avståndet ökat till +1.72 för Lindström som fick bra fart med sig in på flacken trots en mindre miss högre upp i backen.

När mållinjen korsades stannade tiden på 1:18.21 för 21-åringen som placerade sig på andra plats. Men som blott tredje åkare i herrarnas stående klass blev det en lång väntan för att se vad tiden skulle räcka till.

Med drygt tio åkare kvar hade Aaron Lindström petats bort från medaljplatserna och låg på femte plats. När alla 33 åkare hade åkt klart visade det sig att attacken ut från startporten hade lönat sig. Endast fem åkare var snabbare än svensken som slutade på en sjätte plats. Karriärens bästa störtloppsresultat och personbästa på ett Paralympics; En placering bättre än sjundeplatsen i slalom från Pyeongchang.
– Jag gjorde misstag uppe på toppen men lyckades ändå pusha på på den nedre biten. Det var inte helt felfritt men ändå helt okej tycker jag. Det är en häftig backe här, det är lite av allt. Jag älskar 90-gradaren som går ner i backen, den är underbar. Det är väldigt, väldigt kul alltså! sa Lindström till SVT sport efter racet.

För truppens yngsta deltagare, Arvid Skoglund, blev det en 26e plats i 18-åringens paralympiska debut efter att han tog sig ner på tiden 1:23.15, lite över åtta sekunder efter vinnaren.

Resultat herrarnas störtlopp:

  1. Arthur Bauchet, Frankrike: 1:14:92
  2. Markus Salcher, Österrike: 1:15:25
  3. Theo Gmuer, Schweiz: 1:16.17

6a Aaron Lindström, Sverige: 1:18.21 (+3.29).
26:a Arvid Skoglund, Sverige: 1:23:15 (+8.23).

Imorgon, söndag, väntar Super-G för svenskarna. Start 03.00 svensk tid på SVT play!

Läs mer:
Historiskt brons till Ebba Årsjö
Alla svenska höjdpunkter under Paralympics

Nyhetsarkiv