januari 21, 2021 - 6:08 e m

Succén fortsätter – andra raka världscupsegern

Två världscupsegrar på två dagar. Ebba Årsjö har minst sagt fått en drömstart på säsongen.

Igår vann Ebba Årsjö säsongspremiären i storslalom och visade att hon kommer vara med och utmana om segern i den totala världscupen i år. Att hon dagen efter återigen står högst upp på pallen gör inte möjligheterna mindre. 

Torsdagens tävling var näst intill identisk med onsdagen. Ebba var i ledning efter första med cirka sju tiondelar över ryskan, Varvara Voronchikhina, ett avstånd som tillslut blev över två sekunder efter att Ebba återigen tryckte gasen i botten i andra åket. 

– Det är som att hon har en växel till att lägga i inför det andra åket, säger förbundskapten Henrik Bergqvist och fortsätter: 

– Vårt största fokus inför tävlingarna i Schweiz var att hitta tryggheten och att komma i mål i så många starter som möjligt. På totalt sex åk har hon inte kört ut ett enda och det är nog det vi är mest nöjda med då det är det vi jobbar på långsiktigt, säger Bergqvist. 

Dominerar storslalom

Av de fyra diciplinerna är, föga förvånande, storslalom Ebbas favorit. På sex starter har hon nu vunnit fyra storslalomtävlingar i världscupen på två säsonger. 

– Hon har en otroligt bra teknik och har under sina ungdomsår tränat extremt hårt och behövt kompencera sin nedsättning med bra teknik vilket ger resultat nu. Jag tror hon har flest timmar på snö av alla sina konkurrenter och det visar sig nu. 

Fall framåt

Aaron Lindström som under gårdagen körde ur kunde idag ta sig i mål som 20e åkare. Arvid Skoglund slutade på plats 27. 

– Det var ett steg framåt för båda två vilket vi tar med oss. Det märks att det är mycket mjukare snö här än vad de är vana vid. Båda är väldigt starka och dem trycker lite hårt vilket kan göra att man fastnar lite, berättar Bergqvist. 

Slalom väntar 

På fredag och lördag stundar nu slalom för de svenska åkarna innan de lämnar Schweiz för att ta sig vidare till nästa tävling i Österrike. 

Se hela resultatlistan här: 
https://www.paralympic.org/alpine-skiing/live-results-1


Intervju med Radiosporten efter onsdagens seger


>> SVT: Ebba premiärvann – slog suveränen

Nyhetsarkiv