januari 23, 2022 - 5:20 e m

Succén: Andra raka VM-guldet för Ebba Årsjö

Ebba Årsjö följde upp gårdagens VM-guld i slalom med att under söndagen vinna ännu ett guld, nu i parallellslalom.

Två VM-guld på två dagar, vilken avslutning det blev på världsmästerskapet i Lillehammer för VM-debutanten Ebba Årsjö. Under söndagen vann hon parallellslalomen med 0.77 sekunders marginal ner till ryska Varvara Voronchikhina.

– Just nu är jag jättenöjd och väldigt trött. Det var bland det tuffaste jag har kört, totalt nio åk och det var fruktansvärt tufft för benet. Vi diskuterade i mitten av tävlingen om jag skulle avsluta men vi körde på och det gick vägen, säger Ebba. 

Därmed är världsmästerskapet i Lillehammer slut. Ebba, som missade de tre inledande disciplinerna på grund av covid, har visat storform under den avslutande teknikdelen och tar alltså med sig två VM-guld i sin VM-debut. 

– Det var en väldigt jobbig inledning med corona men en helt okej avslutning, säger hon med ett leende. 

Nu väntar världscuptävlingar i Åre med start den 27 januari. Säsongen avslutas sedan med den givna höjdpunkten, Paralympics, 4-13 mars. 

– Formen är där, jag har fått bra kvitton på det så nu är det bara hem till Sverige och ladda om för de tävlingarna som jag ser fram emot. Sedan är det en månad med vila och tävlingsförberedelser inför Paralympics. 

Nyhetsarkiv