januari 15, 2021 - 7:11 f m

Stora möjligheter direkt i premiären för alpina paralandslaget

Efter flera inställda tävlingar i slutet på förra året är det nu äntligen dags för alpina paralandslaget att göra världscuppremiär. En premiär med stora pallplatsmöjligheter. 

Schweiziska, Veysonnaz, står värd för säsongens första världscup efter att flera tävlingar blivit inställda samt framflyttade. Sverige törstar efter framgångar i de alpina backarna och frågan är om paralandslaget kommer kunna släcka delar av den törsten? 

Förutsättningarna

Förbundskapten, Henrik Bergqvist, säger såhär om förutsättningarna inför premiären. 
– Dem är goda, alla har visat framfötterna i träningen och åkningen ser bra ut. Det är första tävlingen på ett år så vi smygstartar och bygger självförtroende längs vägen för att avsluta på topp i Ryssland och VC-finalen i början på mars.

“Riktigt hungriga”

Svenska åkarna som är uttagna är Ebba Årsjö, Aaron Lindström och Arvid Skoglund. Noterbart är att alla är 20 år eller yngre och utgör därmed ett av tourens yngsta landslag. 
– De är riktigt hungriga på att få komma ut på tävling, det ska blir intressant och se hur vi ligger till gentemot konkurrenterna.

Vad har du för förhoppningar på tävlingen? 
– Att tävlingarna kan genomföras på ett säkert och rättvist sätt och att Ebba kan ta pallplatser och grabbarna slå sig in topp 10 för att klättra uppåt i rankingen.

Tävlingsschema

Första tävlingen är 19 december i storslalom och i Europacupen. Världscupen drar igång dagen efter, 20 december och följs sedan av tre raka tävlingsdagar. 

  • Tisdag 19/1 – Storslalom, Europacup 
  • Onsdag 20/1 – Storslalom, Världscup
  • Torsdag 21/1 – Storslalom, Världscup
  • Fredag 22/1 – Slalom, Världscup 
  • Lördag 23/1 – Slalom, Världscup

Den extremt korta och anpassade världscupsäsongen fortsätter sedan till Saalbach 1-7 februari och avslutas i Ryssland 22 februari till 7 mars. 

Se tävlingsscheman här: https://www.paralympic.org/alpine-skiing/events

Uttagna åkare

  • Ebba Årsjö, Vemdalens IF 
  • Aaron Lindström, SK Vitesse
  • Arvid Skoglund, IF Hudik Alpin

Nyhetsarkiv