november 13, 2019 - 2:47 e m

Sternisa Bellander utmanar Jonas Björkman

Rebecka Sternisa Bellander utmanar den tidigare världsettan Jonas Björkman i rullstolstennis för att  visa på den enorma talang som finns inom parasporten – och samtidigt få fler att våga satsa.

Se filmerna längre ner i artikeln

16 år gammal drabbades Rebecka Sternisa Bellander av en autoimmun sjukdom som gjorde henne förlamad upp till midjehöjd på bara två dagar och livet på fotbollsgymnasiet i Oskarshamn fick en abrupt vändning. Vändpunkten tillbaka blev tennisen – och i dag har hon fem SM-guld och är rankad som nummer 45 i världen i rullstolstennis.

För Rebecka är målet Paralympics i Tokyo 2020 och för att skaffa kunskap och erfarenheter på resan dit träffade nyligen 24-årigen den tidigare världsettan och tennislegendaren Jonas Björkman – och utmanade honom på en match i rullstolstennis. Matchen, och uppladdningen inför, kan du se här nedan.

Matchen mellan de två stjärnorna är en del av Toyotas samarbete med Sveriges Paralympiska Kommitté för att inspirera fler att ge sig in i paraidrotten. Tillsammans ska de bidra till att skapa bättre förutsättningar för fler svenska paralympier, genom en rad olika initiativ.

– Med det här initiativet vill vi visa vilka fantastiska idrottare som finns inom paraidrotten. Rebecka Sternisa Bellander är en otrolig talang med en stark berättelse kring hur paraidrotten förändrade hennes liv. En sann inspiration som vi hoppas ska få ännu fler personer att också våga satsa, säger Jan Casserlöv, marknadschef på Toyota i Sverige.

Gilla oss på Facebook!

 

Nyhetsarkiv