mars 12, 2018 - 1:56 e m

Stenhårda matchningen räckte inte: ”Vi gav det en chans”

Sverige föll i sin andra gruppspelsmatch mot Italien med 2-0. ”Vi går lite kort om folk och ger det en chans men det räcker inte”.

ITA – SWE 2 – 0 (1 – 0 , 0 – 0 , 1 – 0)

Sverige var piskat att vinna mot Italien för att ha chans att gå till semifinal. Dessvärre blev det en tung 2-0-förlust och nu får Sverige inrikta sig på placeringsmatcher.

– Att nå semifinal var ett drömmål, det hade varit en enorm bedrift att göra det. Vi har fortfarande kvar vårt ursprungliga mål att bli bättre än i Sotji då vi blev åtta, säger Niklas Ingvarsson efter matchen.

Backen med nummer tre på ryggen spelade, hör och häpna, samtliga 45 minuter för sitt Sverige.

– Jag visste att det skulle bli mycket istid idag och då får man helt enkelt anpassa spelet efter det. Jag kan inte vara lika offensiv som jag i normala fall kanske är. Det gäller att inte pressa mjölksyran för högt, säger Ingvarsson.

Förbundskaptenen, Erik Vikström, valde att i stort sett spela med endast två backar, Peter Nilsson och Niklas Ingvarsson, under matchen och istället satsa på sin offensiv. Ett drag som inte gav någon utdelning.

– Vad har vi haft? Tre skott på sex perioder, det håller inte riktigt även om matchen mot Kanada i stort sett räknas bort. Idag bör vi har mer offensivt men vi får inte riktigt till det. Vi går lite kort om folk och ger det en chans men får inte till det, säger Vikström.

Det är tydligt att Sverige, efter många år av topplaceringar i parahockeyn, har blivit ikapp och ifatt åkta av de andra nationerna. Både Vikström och Ingvarsson är inne på att det krävs fler spelare att konkurrera med.

– Vi behöver en bredare grund att stå på. Fler klubbar med fler spelare som ger större konkurrens och träningsmöjligheter. Det finns många i det här laget som inte har några träningskompisar och det jobbet som de lägger ner på egen hand förtjänar stort beröm, säger Niklas Ingvarsson.

– Vi är de spelare vi är just nu men på sikt behöver vi få fler spelare generellt. Gör vi en bra turnering här hoppas vi kunna spinna vidare på det, fyller Erik Vikström i.

Under tisdagen väntar sista gruppspelsmatchen för svensk del då man ställs mot rivalen och grannlandet Norge.

– Vi behöver äga mer puck och få till en bättre offensiv. Alla offrar sig och ger gärdet hela tiden vilket är en grundförutsättning men nu behöver vi även sätta offensiven, avslutar Ingvarsson.

Se bilder från matchen:
Paralympics 2018 Para Ice Hockey

Nyhetsarkiv